Η έλλειψη βιβλίων συνεχίζεται στα σχολεία!!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ. Σωτηρίου»

Κορωπί: 20/11/11
Α.Π.: 84

Θέμα: Η έλλειψη βιβλίων συνεχίζεται στα σχολεία

  Η εκπαιδευτική κοινότητα ανέδειξε από νωρίς το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών βιβλίων που ήταν φανερό πως θα προέκυπτε κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Όμως κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα επιβεβαιώνονταν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.
Η πραγματικότητα είναι πως ενώ σε ένα μήνα έρχονται Χριστούγεννα τα βιβλία που βρίσκονται στα σχολεία είναι ελάχιστα. Δυστυχώς, στο σημείο αυτό οδήγησαν οι παλινωδίες και οι επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές να μην έχουν βιβλία ακόμη και σήμερα.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε συγκεντρώσει η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί, αν τελικά αυτό γίνει ποτέ, γύρω στο Φεβρουάριο. Μέχρι τότε μαθητές, δάσκαλοι και γονείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα της «φωτοτυπίας» και της προσπάθειας να διδάξουμε την ύλη χωρίς το βασικό διδακτικό εγχειρίδιο που, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, είναι το σχολικό βιβλίο.
Αλήθεια γι’ αυτό το χάλι παραιτήθηκε κανείς, έστω και από ευθιξία; Αν η τελευταία λέξη είναι δυσνόητη μπορούμε να την εξηγήσουμε περισσότερο.
Είμαστε βέβαιοι πως βλέπουμε τα πρώτα επεισόδια από μια συγκεκριμένη επιλογή του Υπουργείου και της κυβέρνησης που απώτερο στόχο έχει την κατάργηση του δωρεάν σχολικού βιβλίου όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, γεγονός που έχουμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή. Άλλωστε, έχουμε πολλά ακόμη να γνωρίσουμε με την πλήρη εφαρμογή του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και όσων ετοιμάζονται ακόμη.
Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας που αποβαίνει σε βάρος των παιδιών του ελληνικού λαού.
Καλούμε και πάλι την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να συναισθανθεί το βάρος της ευθύνης που φέρει και να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα.Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                      Η Γεν.   Γραμματέας
Ιωάννης     Ρούπας                                                                     Ελένη    Κανελλοπούλου
Πηγή: alfavita
Advertisements
Αναρτήθηκε στις Εκπαίδευση. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: