07/05/2014

26291214

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου μας και ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας, θα πραγματοποιήσουν από κοινού ετήσια ημερήσια εκδρομή, την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014. Αναχώρηση από τους χώρους του σχολείου μας την 08:00΄ π.μ. Προορισμός μας η Κόρινθος, όπου θα δούμε την παρουσίαση της κατασκευής της Διώρυγας, στο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (διάρκεια 35 λεπτά). Έπειτα θα κάνουμε το διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου (διάρκεια 40 λεπτά). Η Διώρυγα της Κορίνθου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πολύπλευρα έργα υποδομής και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη διαδρομή μαθαίνοντας ταυτόχρονα:

  • Την ευθεία τομή του Ισθμού συνολικού μήκους 6.346 μ., που δημιουργούσε οδό σε βάθος έως 78 μέτρα από την επιφάνεια της γης.
  • Τα φυσικά πρανή της Διώρυγας, ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και γεωλογικού ενδιαφέροντος.
  • Την πλάκα του Νέρωνα, αυτοκράτορα της Ρώμης, του πρώτου που ξεκίνησε εργασίες διάνοιξης της Διώρυγας.
  • Το δυτικό τμήμα του αρχαίου Δίολκου, λιθόστρωτου δρόμου που χρησιμοποιούσαν κατά την αρχαιότητα για την από ξηράς μεταφορά πλοίων (αρχές 6ου αι. π.χ.).
  • Τις οδικές γέφυρες της Ίσθμιας και της Ποσειδωνίας, οι οποίες, βυθιζόμενες στα 12 μέτρα, επιτρέπουν τη διέλευση των πλοίων.

Τέλος θα κατέβουμε στην παραλία, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε θάλασσα και φαγητό. Το συνολικό κόστος συμμετοχής στην εκδρομή είναι 20 € / άτομο και περιλαμβάνει την μεταφορά με το λεωφορείο, τα εισιτήρια για το πλοίο και την παρουσίαση στο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούν μόνο με 10 € ανά άτομο και η διαφορά θα καλυφθεί από χρήματα του Συλλόγου μας.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην εκδρομή, θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από το γονέα/κηδεμόνα τους, ο οποίος θα έχει την αποκλειστική τους ευθύνη, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

Παρακαλούμε δηλώστε την συμμετοχή σας στην πίσω σελίδα, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 27-05-2014, ώστε να γνωστοποιηθεί έγκαιρα στον υπεύθυνο του Ιστορικού Κέντρου ο αριθμός των επισκεπτών, για την μετεπιβίβαση στα πλοιάρια και την ξενάγηση στο συνεδριακό κέντρο. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ. Συλλόγου μας, τηλέφωνα των οποίων είναι αναρτημένα στους χώρους του σχολείου.

Στη διάθεσή σας για οιαδήποτε διευκρίνηση.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Sfragida_Syllogos

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΠΕΤΑΝΙΤΗ                                  ΦΛΩΡΑ ΔΙΟΝΥΣΑΚΗ

Ανακοίνωση_εκδρομής_2014

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: